Perspektivy a problematika masné výroby v rámci regionální produkce – Žaneta Suchánková
Žaneta Suchánková
Bakalářská práce
Perspektivy a problematika masné výroby v rámci regionální produkce
Prospects and issues of meat production in the context of regional production
Anotace:
Předmětem této bakalářské práce jsou masní regionální výrobci. První část literární rešerše se zabývá režimy jakosti Evropské unie a České republiky. Jsou uvedeny jak pozitivní, tak i negativní aspekty označovacích systémů v jejich vlivu na výrobce, spotřebitele i životní prostředí. Právě životní prostředí je hlavním důvodem zavedení této strategie pro zachování udržitelnosti. Podstatná je vazba k …víceAbstract:
The subject of this bachelor thesis is regional meat producers. The first part of the literature search deals with the quality regimes of the European Union and the Czech Republic. Both positive and negative aspects of the labelling systems in their impact on producers, consumers and the environment are presented. The environment is the main reason for the introduction of this sustainability strategy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Značka Regionální potravina a její význam pro regionální rozvoj
Aneta Szulló -
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Klára Kubíková -
Kvalita potravin na českém trhu - regionální potravina
Ivana Zanklová -
Regionální potraviny v Libereckém kraji
Klára Čížková -
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Veronika Božena Hendrychová -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová -
Jakostní charakteristiky masa a masných výrobků při regionální produkci
Eliška Knoblochová -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila