Petr Šmíd
Diplomová práce
Účinky lepku na střevní mikrobiom
Effects of gluten on the gut microbiota
Anotace:
Gastrointestinální trakt člověka je osídlen velkým množstvím mikroorganismů. Tyto mikroorganismy společně utváří střevní mikrobiotu. Střevní mikrobiota ovlivňuje svého hostitele v mnoha aspektech. Mezi nejpočetnější mikroorganismy patří bakterie rodu Lactobacillus spp. a Bifidobacterium spp. Kromě významné role při vývoji imunity a zdravého gastrointestinálního traktu, se podílí na trávení jinak nestravitelných …víceAbstract:
Human gastrointestinal tract is populated by a large amount of microorganisms. Together, those microorganisms create gut microbiota. Gut microbita affects its host by many aspects. Most numerous microorganisms are bacterial strains Lactobacillus spp. and Bifidobacterium spp. Besides important role at immunity development and healthy gastrointestinal tract, they participate in digestion of normaly undigestible …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Assessing the adhesion of probiotic lactobacilli in the presence of kolaviron-rich G. kola extract to human colonic epithelial cells using static in vitro digestion model
Eva Vacíková -
Effect of saponin-rich extracts from Quillaja saponaria solely and in combination with Yucca schidigera on adhesion of lactobacilli
Eva Vacíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva