Tematický rusko-český glosář pro překladatele z oblasti gastronomie – Veronika PANÁČKOVÁ
Veronika PANÁČKOVÁ
Bakalářská práce
Tematický rusko-český glosář pro překladatele z oblasti gastronomie
Thematic dictionary for translators in sphere of gastronomy
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je vytvoření rusko-českého gastronomického glosáře. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá lexikografií, její historií, dělením slovníků, lexikografickým projektem, mikrostrukturou a makrostrukturou. Dále je teorie věnována terminologii a termínům. Praktickou část tvoří glosář, jehož cílem je pomoci při překladu receptů a rozšířit …víceAbstract:
The aim of this bachelor's thesis is to create a russian-czech gastronomic glossary. This thesis is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part deals with lexicography, history of lexicography, division of dictionaries, lexicography project, microstructure and macrostructure. Further, the theory is devoted to terminology and terms. The practical part consists of a glossary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. PhDr. Zdeňka Vychodilová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PANÁČKOVÁ, Veronika. Tematický rusko-český glosář pro překladatele z oblasti gastronomie. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ruština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva