Markéta Mrázová
Bachelor's thesis
Mikroflóra medu a včelích produktů
Microflora of Honey and Bee Products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá mikroflórou medu se zaměřením na výskyt bakterií Clostridium botulinum a jejich detekcí využitím metod molekulární biologie. Teoretická část popisuje základní poznatky včelařství a jeho historii, proces vzniku a charakteristiku medu a dalších včelích produktů. Část je věnovaná také mikrobiologii medu, jeho antimikrobiálním účinkům, a především způsobům případné kontaminace …moreAbstract:
This bachelor thesis deals the microflora of honey with a focus on the occurrence of Clostridium botulinum bacteria and its detection using molecular biology methods. The theoretical part deals with the basic knowledge of beekeeping and its history, the process of origin and characteristics of honey and other bee products. The part is also devoted to the microbiology of honey, its antimicrobial effects …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mrázová, Markéta. Mikroflóra medu a včelích produktů. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Technologie a hodnocení potravin / Food Biotechnology and Applied Microbiology