Mikroflóra medu a včelích produktů – Markéta Mrázová
Markéta Mrázová
Bakalářská práce
Mikroflóra medu a včelích produktů
Microflora of Honey and Bee Products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá mikroflórou medu se zaměřením na výskyt bakterií Clostridium botulinum a jejich detekcí využitím metod molekulární biologie. Teoretická část popisuje základní poznatky včelařství a jeho historii, proces vzniku a charakteristiku medu a dalších včelích produktů. Část je věnovaná také mikrobiologii medu, jeho antimikrobiálním účinkům, a především způsobům případné kontaminace …víceAbstract:
This bachelor thesis deals the microflora of honey with a focus on the occurrence of Clostridium botulinum bacteria and its detection using molecular biology methods. The theoretical part deals with the basic knowledge of beekeeping and its history, the process of origin and characteristics of honey and other bee products. The part is also devoted to the microbiology of honey, its antimicrobial effects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mrázová, Markéta. Mikroflóra medu a včelích produktů. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie