Vliv teploty a silic na inaktivaci patogenních mikroorganismů v jablečno-řepném moštu – Bc. Markéta Tvrdá
Bc. Markéta Tvrdá
Diplomová práce
Vliv teploty a silic na inaktivaci patogenních mikroorganismů v jablečno-řepném moštu
Inactivation of pathogenic microorganisms in apple-beet juice by essential oils and heat treatment
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo ověřit účinnost silic jako konzervantů ovocnězeleninové šťávy v kombinaci s teplotním ošetřením proti schopnosi přežití patogenních organismů (E. coli a Salmonella). Ovocné a zeleninové šťávy jsou důležitým zdrojem ve vodě rozpustných vitaminů a minerálních látek, které mají blahodárný vliv na lidské zdraví. Avšak velkou nevýhodou je jejich nízká odolnost vůči kažení …víceAbstract:
This work aimed to test the effectivity of essential oils combined with the thermal treatment against the viability of pathogenic organisms (E. coli and Salmonella) of apple-beet juice. Fruit and vegetable juices are an important source in water-soluble vitamins and minerals, which has a beneficial impact on human health. However, their big disadvantage is low resistance to spoilage caused by microbial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matěj Božik
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TVRDÁ, Markéta. \textit{Vliv teploty a silic na inaktivaci patogenních mikroorganismů v jablečno-řepném moštu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/c3r9wb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vavřínový esenciální olej
Monika Vokálová
Název
Vložil
Vloženo
Práva