Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri – Šárka Burkoňová
Šárka Burkoňová
Master's thesis
Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri
The Effect of Temperature and Sodium Chloride Content on the Growth of Arcobacter Butzleri
Abstract:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje rod Arcobacter, zabývá se jeho výskytem, vlastnostmi, jeho patogenitou, metodami inhibice a především fyzikálními a chemickými faktory využívané pro růst a přežívání rodu Arcobacter spp. Práce byla zaměřená na růstové charakteristiky A. butzleri v laboratorním médiu při teplotách 25, 30 a 37 °C a s různým obsahem chloridu sodného. Bylo pracováno s celkovými …moreAbstract:
The theoretic part of this thesis characterizes the stock Arcobacter, deals with his occurrence, features, his pathogen, methods of inhibition and above all with physical and chemical factors exploited for growth and survival of the stock Arcobacter spp. The thesis was intented on vegetative characteristics A. butzleri in a laboratory medium at temperatures 25, 30 and 37 °C and with a different content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2009
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2009
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BURKOŇOVÁ, Šárka. \textit{Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/c4byz3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Burkoňová, Šárka. Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.