Šárka Burkoňová

Master's thesis

Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri

The Effect of Temperature and Sodium Chloride Content on the Growth of Arcobacter Butzleri
Abstract:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje rod Arcobacter, zabývá se jeho výskytem, vlastnostmi, jeho patogenitou, metodami inhibice a především fyzikálními a chemickými faktory využívané pro růst a přežívání rodu Arcobacter spp. Práce byla zaměřená na růstové charakteristiky A. butzleri v laboratorním médiu při teplotách 25, 30 a 37 °C a s různým obsahem chloridu sodného. Bylo pracováno s celkovými …more
Abstract:
The theoretic part of this thesis characterizes the stock Arcobacter, deals with his occurrence, features, his pathogen, methods of inhibition and above all with physical and chemical factors exploited for growth and survival of the stock Arcobacter spp. The thesis was intented on vegetative characteristics A. butzleri in a laboratory medium at temperatures 25, 30 and 37 °C and with a different content …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2009

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2009
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Burkoňová, Šárka. Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.