Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri – Šárka Burkoňová
Šárka Burkoňová
Master's thesis
Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri
The Effect of Temperature and Sodium Chloride Content on the Growth of Arcobacter Butzleri
Anotácia:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje rod Arcobacter, zabývá se jeho výskytem, vlastnostmi, jeho patogenitou, metodami inhibice a především fyzikálními a chemickými faktory využívané pro růst a přežívání rodu Arcobacter spp. Práce byla zaměřená na růstové charakteristiky A. butzleri v laboratorním médiu při teplotách 25, 30 a 37 °C a s různým obsahem chloridu sodného. Bylo pracováno s celkovými …viacAbstract:
The theoretic part of this thesis characterizes the stock Arcobacter, deals with his occurrence, features, his pathogen, methods of inhibition and above all with physical and chemical factors exploited for growth and survival of the stock Arcobacter spp. The thesis was intented on vegetative characteristics A. butzleri in a laboratory medium at temperatures 25, 30 and 37 °C and with a different content …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BURKOŇOVÁ, Šárka. \textit{Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri} [online]. Pardubice, 2009 [cit. 2023-12-01]. Dostupné z: https://theses.cz/id/c4byz3/. Diplomová práca. Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. Vedoucí práce doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Jak správně citovat práci
Burkoňová, Šárka. Vliv teploty a obsahu chloridu sodného na růst Arcobacter butzleri. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.