Adriana HAVELCOVÁ

Master's thesis

Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování

Losses of Thiamin and Riboflavin during Storage and Technological Processing
Abstract:
Při skladování a technologickém zpracování potravin mohou vznikat ztráty. V této práci byl vytvořen přehled ztrát thiaminu a riboflavinu (vitaminů B1 a B2) vznikajících při kulinární úpravě, skladování a při průmyslovém zpracování. Na základě dostupných informací z různých literárních zdrojů bylo zjištěno, že nejvyšší ztráty thiaminu (až 80 %) mohou vznikat při vaření (u hovězího masa) a také při extruzi …more
Abstract:
Losses can appear by storage and food processing. A summary of thiamine and riboflavin (vitamins B1 and B2) losses was formed in this work. Losses occur by cooking, storage and food processing. On the basis of available information from different literature was found that the highest thiamine losses (up to 80 %) can appear by boiling (beef) as well by extrusion of cereals. The highest riboflavin losses …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2005
Accessible from:: 31. 5. 2005
Identifier: 1069

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2005
  • Supervisor: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HAVELCOVÁ, Adriana. Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování. Zlín, 2005. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2005

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2005 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Economics and management / Economics and hygiene of nutrition

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.