Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování – Adriana HAVELCOVÁ
Adriana HAVELCOVÁ
Diplomová práce
Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování
Losses of Thiamin and Riboflavin during Storage and Technological Processing
Anotace:
Při skladování a technologickém zpracování potravin mohou vznikat ztráty. V této práci byl vytvořen přehled ztrát thiaminu a riboflavinu (vitaminů B1 a B2) vznikajících při kulinární úpravě, skladování a při průmyslovém zpracování. Na základě dostupných informací z různých literárních zdrojů bylo zjištěno, že nejvyšší ztráty thiaminu (až 80 %) mohou vznikat při vaření (u hovězího masa) a také při extruzi …víceAbstract:
Losses can appear by storage and food processing. A summary of thiamine and riboflavin (vitamins B1 and B2) losses was formed in this work. Losses occur by cooking, storage and food processing. On the basis of available information from different literature was found that the highest thiamine losses (up to 80 %) can appear by boiling (beef) as well by extrusion of cereals. The highest riboflavin losses …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2005
Zveřejnit od: 31. 5. 2005
Identifikátor:
1069
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2005
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HAVELCOVÁ, Adriana. Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování. Zlín, 2005. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2005
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2005 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a hygiena výživy
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.