Validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu – Markéta Pedlíková
Markéta Pedlíková
Diplomová práce
Validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu
Suitability validation of a standardised static in vitro digestion method for dairy matrix considering to protease and lipase activity
Anotace:
Cílem diplomové práce byla validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu. Mezi základní procesy lidského trávení patří výměny energie a látek, mechanické a chemické zpracování potravy a také resorpce a transport rozložených živin do krevního a mízního oběhu. Jednotlivé fáze trávicího systému probíhají v …víceAbstract:
The aim of the thesis was suitability validation of a standardized static in vitro gastrointestinal model for the dairy matrix considering protease and lipase activity. The basic processes of human digestion include the exchange of energy and materials, mechanical and chemical processing of food and absorption and transport of nutrients into the blood and lymphatic circulation. Phases of the digestive …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEDLÍKOVÁ, Markéta. \textit{Validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/c50y62/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Transformace lipidů na mastné kyseliny nejen pomocí enzymatické katalýzy
Marie Šmardová -
Ketolátky a volné mastné kyseliny v mléce vysokoužitkových krav
Hana NOVÁ -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Assessing the adhesion of probiotic lactobacilli in the presence of kolaviron-rich G. kola extract to human colonic epithelial cells using static in vitro digestion model
Eva Vacíková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
Sledování produkce methanu během simulovaného bachorového trávení krmiva v bioreaktoru <I>in vitro</I>
Martin Klimiček -
Metabolické přeměny konopných extraktů v podmínkách in vitro statického trávicího modelu
Tomáš Skala -
Screening of free fatty acids and sensorial changes of some Panicum miliaceum L. and Avena sativa L. varieties
Lenka Lošková
Název
Vložil
Vloženo
Práva