Mgr. Eva Korcová

Bachelor's thesis

Znižuje konzumácia mliečnych výrobkov riziko osteoporózy?

Dairy products consumption decrease the risk of osteoporosis. True or False ?
Abstract:
The theoretical part of the bachelor thesis discusses the latest knowledge about the impact of milk and dairy products on the risk of osteoporosis. It also deals with the affect of some milk components on bone health and doubts about the positive influence of milk and dairy on prevention of this particular disease. The aim of the practical part is to evaluate impact of retrospective milk and dairy …viac
Abstract:
Teoretická časť práce pojednáva o najnovších poznatkoch pôsobenia mlieka a mliečnych výrobkov na riziko vzniku osteoporózy. Zaoberá sa tiež pôsobením niektorých zložiek mlieka na zdravie kostí a pochybnosťami o jeho pozitívnom účinku pri prevencii tohto ochorenia. Cieľom praktickej časti je ohodnotiť vplyv konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov v období detstva a dospievania na prítomnosť osteoporózy …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2013
  • Vedúci: doc. MUDr. Jindřich Fiala, CSc.
  • Oponent: Mgr. Veronika Suchodolová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / odbor:
Specializations in Health Science / Dietitian

Práce na příbuzné téma