Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu. – Linda Prokopová
Linda Prokopová
Bakalářská práce
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Technologically important microorganisms in the beverage industry
Anotace:
Tato bakalářská práce byla vypracována v letech 2019 a 2020 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o rozdělení mikroorganismů, popisu jejich výživy a rozmnožování, významných druzích jak z hlediska pozitivního, tak i z hlediska negativního. Je popsán vliv mikroorganismů pro potravinářský průmysl a důležité fermentační …víceAbstract:
This bachelor thesis was elaborated in 2019 and 2020 at the Department of Post-Harvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. Bachelor thesis deals with the division of microorganisms, description of their nutrition and reproduction, important genera in terms of both positive and negative. The influence of microorganisms for food industry and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
Lenka Dostálová -
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Kristýna Chybová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
Lenka Dostálová -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích
Michala Kotianová -
Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech
Květa KORANDOVÁ -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš