Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu. – Linda Prokopová
Linda Prokopová
Bachelor's thesis
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Technologically important microorganisms in the beverage industry
Abstract:
Tato bakalářská práce byla vypracována v letech 2019 a 2020 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o rozdělení mikroorganismů, popisu jejich výživy a rozmnožování, významných druzích jak z hlediska pozitivního, tak i z hlediska negativního. Je popsán vliv mikroorganismů pro potravinářský průmysl a důležité fermentační …moreAbstract:
This bachelor thesis was elaborated in 2019 and 2020 at the Department of Post-Harvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. Bachelor thesis deals with the division of microorganisms, description of their nutrition and reproduction, important genera in terms of both positive and negative. The influence of microorganisms for food industry and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Reader: Miroslav Vachůn, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
Lenka Dostálová -
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Kristýna Chybová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
Lenka Dostálová -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích
Michala Kotianová -
Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech
Květa KORANDOVÁ -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš