Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka – Monika Surmová
Monika Surmová
Diplomová práce
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka
Effect of feeding chlorellla vulgaris algae on the fat composition of goat milk
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda má Chlorella vulgaris vliv na složení mléka, především na profil mastných kyselin. Literární rešerše pojednává o chovu koz, jakosti a složení kozího mléka a jeho vliv na lidský organismus. Díky svému složení je kozí mléko velmi zdravé a lehce stravitelné. Má pozitivní účinky na lidský organismus a stává se velmi zajímavou potravinou. Chovatelé se neustále …víceAbstract:
This study aims to determine whether the chlorella influence on the composition of the milk, particularly fatty acid profile. Review of literature discusses the goat, the quality and composition of goat milk and its effect on the human body. Due to its composition goat milk is very healthy and easily digestible. It has positive effects on the human body and becomes a very interesting food. Breeders …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Milena Fantová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SURMOVÁ, Monika. \textit{Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/c88up3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na kvalitu kozího mléka
Lenka Vrbková -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Minoritní složky mléka ve výživě člověka
Andrea Gerátová -
Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka
Kateřina Klofáčová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed
Název
Vložil
Vloženo
Práva