Hodnocení odrůd meruněk dozrávající na stromě. – Bc. Michal Baričič
Bc. Michal Baričič
Master's thesis
Hodnocení odrůd meruněk dozrávající na stromě.
Evaluation of the apricot varieties ripened on the tree
Abstract:
Tématem diplomové práce bylo zhodnotit odrůdy meruněk (Prunus armeniaca) při dozrávání na stromě. Hodnoceno byly tři odrůdy meruněk: 'Leskora', 'Betinka' a 'Marlen', sledované byla kritéria kvality plodů: pevnost slupky, obsah rozpustné sušiny v plodech a obsah titračních kyselin. Sledování jsme prováděli ve třech stádiích zralosti a opakovali po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C. Výsledky …moreAbstract:
The theme of the thesis was to evaluate the varieties of apricots (Prunus armeniaca) ripened on the tree. Following three varieties of apricots have been evaluated: 'Leskora', 'Betinka' and 'Marlen', following quality criteria of the fruit have been monitored: skin firmness, soluble solids content in the fruit and titratable acidity. Monitoring has been performed in three stages of maturity and repeated …moreAbstract:
Témou diplomovej práce bolo zhodnotiť odrody marhúľ (Prunus armeniaca) pri dozrievaní na strome. Hodnotené boli tri odrody marhúľ: 'Leskora', 'Betinka' a 'Marlen', sledované boli kritériá kvality plodov: pevnosť šupky, obsah rozpustnej sušiny v plodoch a obsah titračných kyselín. Sledovania sme vykonávali v troch štádiách zrelosti a opakovali po siedmich dňoch skladovania pri teplote 20°C. Výsledky …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
- Reader: Jiří Sochor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv kolagenu na organoleptické vlastnosti masa
Oto Svoboda -
Vliv kůžových emulzí v měkkých a drobných masných výrobcích na organoleptické vlastnosti.
Lucie CHRVALOVÁ -
Kvalita teplomilného ovoce v průběhu skladování
Jitka Čížková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights