Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení – Ing. Miroslav TOBIÁŠ
Ing. Miroslav TOBIÁŠ
Master's thesis
Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení
Polyphenols of beer and their analyses
Abstract:
Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené …moreAbstract:
The subject of this essay concerns the descriptions and analyses of polyphenols in beer. The samples were taken at different times during the brewing process . The polyphenols were analysed on the spectral colorimeter ``Spekol 11{\crqq} and with high pressure liquid chromatography (HPLC) with ultraviolet (UV) detector. The spectrometric mass method analyses the polyphenols as an entirety. The chromatographic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2007
Identifier:
5216
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
TOBIÁŠ, Miroslav. Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Stanovení fenolických látek v pivu metodou HPLC
David Vaculík -
Analýza výčepního piva pomocí HPLC-ELSD a IC
Petra Vanduchová -
Separace a identifikace prenylovaných flavonoidů s využitím techniky HPLC/MS/MS
Lenka Kovaříková -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Sledování obsahu biogenních aminů během výroby piva
Lucia Blšáková -
Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva
Ivana Nevrtalová