Ing. Miroslav TOBIÁŠ

Master's thesis

Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení

Polyphenols of beer and their analyses
Abstract:
Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené …more
Abstract:
The subject of this essay concerns the descriptions and analyses of polyphenols in beer. The samples were taken at different times during the brewing process . The polyphenols were analysed on the spectral colorimeter ``Spekol 11{\crqq} and with high pressure liquid chromatography (HPLC) with ultraviolet (UV) detector. The spectrometric mass method analyses the polyphenols as an entirety. The chromatographic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2007
Identifier: 5216

Thesis defence

  • Date of defence: 13. 6. 2007

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

TOBIÁŠ, Miroslav. Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production