Bc. Eliška Švachová
Bachelor's thesis
ALEs - rizikové látky v potravinách
Ales - hazardous substances in food
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje v teoretické části poznatky o procesu lipoperoxidace při kterém vznikají ALEs, o jejich prekurzorech a jednotlivých látkách. Jsou zde identifikované potraviny, ve kterých se tyto látky vyskytují. Dále jsou zde popsány onemocnění, které jsou dávány do souvislosti s těmito látkami. V praktické části byly popsány výživové vzorce s ohledem na přívod ALEs a navržen teoretický model …moreAbstract:
The bachelor´s thesis summarizes the theory of knowledge about the process by which lipid peroxidation produced ALEs. Next speak about their precursors and about individual substances. These text also identify typical food in which those substances are present. Further described diseases that have been associated with these substances. The practical part of the thesis describes dietary patterns, with …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/o6ypm/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2016
- Supervisor: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
- Reader: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Výživové zvyklosti hráček plážového volejbalu v přípravném a soutěžním období
Miroslava Dunárová -
Výživové zvyklosti výkonnostných športovcov v crossfite
Romana Gajdošová -
Výživové zvyklosti a pohybová aktivita letců
Jolana Honsová -
Výživové zvyklosti u starších dětí s diabetes mellitus 1.typu
Markéta HOLÁ -
Výživové zvyklosti a analýza jídleníčků u vytrvalostních rekreačních běžkyň
Pavla ZÁVODNÁ