\kur{Rubus idaeus} - charakterizace a možnosti stanovení významných\nl{} látek – Max Milan Semerád
Max Milan Semerád
Bakalářská práce
\kur{Rubus idaeus} - charakterizace a možnosti stanovení významných\nl{} látek
\kur{Rubus idaeus} - characterization and possibilities of determination of important substances
Anotace:
Práce se zabývá charakterizací rostliny a jejího významu. Dále zpracovává informace získané z odborných publikací, které se věnují analýze sloučenin v malině (Rubus idaeus) se zaměřením na metody stanovení významných látek a na jejich pozitivní dopad na lidské zdraví.Abstract:
The work deals with the characterization of the plant and its significance. It further processes information obtained from professional publications that focus on the analysis of compounds in raspberries (Rubus idaeus), with an emphasis on methods for determining important substances and their positive impact on human health.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEMERÁD, Max Milan. \textit{$\backslash$kur$\{$Rubus idaeus$\}$ - charakterizace a možnosti stanovení významných$\backslash$nl$\{\}$ látek}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/c9fwhj/.
Jak správně citovat práci
Semerád, Max Milan. \kur{Rubus idaeus} - charakterizace a možnosti stanovení významných\nl{} látek. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení velikosti genomu u vybraných druhů rodu Rubus metodou průtokové cytometrie
Marcela TESAŘOVÁ -
Biosystematics of selected woody species (Rubus, Sorbus, Salix)
Radim J. Vašut -
Význam vitaminů a minerálních látek ve výživě býků plemene masný simentál
Markéta DVOŘÁKOVÁ -
Význam aditivních látek ve výživě drůbeže
Tereza STUNOVÁ -
Využití huminových látek ve výživě přežvýkavců
Semen Stepanov -
Potřeba dusíkatých látek ve výživě koní
Monika Červínová -
Sledování obsahu biologicky aktivních látek ve sportovní výživě
Yevheniia Shykhnenko -
Obsah a dynamika terpenických látek v léčebném konopí (Cannabis sativa L.) v závislosti na termínu sklizně a výživě rostlin
Barbora Žáková