Možnosť spracovania plodov rodu Vaccinium L. – Martin Demovič
Martin Demovič
Bachelor's thesis
Možnosť spracovania plodov rodu Vaccinium L.
Možnost zpracování plodů rodu Vaccinium
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou rodu Vaccinium L. zejména popisem rodu a odrůd. Zaměřuje se na popis rodu a odrůd a možnosti zpracování jeho odrůd, chemické složení plodů a jejich zdravotní význam. V neposlední řadě popisuje možnosti zpracování plodů. Experimentální část je věnována analytické analýze plodů kanadských borůvek a možnostem zpracování jejich odrůd. Plody vybraných odrůd byly …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of the genus Vaccinium L., in particular the description of the genus and varieties. It focuses on the description of the genus and varieties and the possibility of processing its varieties, the chemical composition of the fruits and their health significance. Last but not least, it describes the possibilities of processing the fruit. The experimental …viacAbstract:
Bakalárska práca sa zaoberá charakteristikou rodu Vaccinium L. najmä opisu rodu a odrôd. Zameriava sa na opis rodu a odrôd a možnosťami spracovania jej odrôd, chemickým zložením plodov a ich zdravotných významom. V neposlednej rade popisuje možnosti spracovania plodov. Experimentálna časť je venovaná analytickému rozboru plodov čučoriedky kanadskej a možnosťami spracovania jej odrôd. Plody vybraných …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedúci: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kiss, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality
Práce na příbuzné téma
-
Posouzení vlivu snížení obsahu cukru na trvanlivost ovocných pomazánek
Vojtěch Vlk -
Posouzení vlivu snížení obsahu cukru na trvanlivost ovocných pomazánek
Michaela Pelikovská -
Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek
Marika Šavrdová -
Problematika výroby ovocných výrobků s rozmělněnou tkání
Hana Strojilová