Michaela Burdová
Bachelor's thesis
Fair trade a mezinárodní obchod s kakaem
Fair Trade and the International Cocoa Trade
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá hnutím fair trade a jeho postavením v mezinárodním obchodě. Cílem je tento alternativní způsob obchodování představit a zároveň posoudit jeho vhodnost jako formy rozvojové pomoci. Zhodnocení je provedeno na příkladu kakaového trhu,který je v současné době ohrožován negativními faktory, které vedou k odlivu pracovní síly. První kapitola představuje fair trade a jeho vývoj …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the fair trade movement and its position in the international trade. It aims to introduce this alternative way of trading and also to assess its suitability as a form of development aid. The evaluation is based on the example of cocoa market. This market is currently affected by a lot of negative factors, which lead to the outflow of labor force. The first chapter is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2014
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/57444
Thesis defence
- Date of defence: 18. 5. 2015
- Supervisor: Tereza De Castro
- Reader: Svitlana Musiyenko
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/57444
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Factors affecting meat consumption in developing countries over time
Mohammed Imran Nazir -
Biogas in developing countries and the SDGs: Comparative cross-fuel analysis for biogas and other cooking sources in Central Ghana
Fiifi Aggrey-Sey -
Potential of the Czech tea market to contribute to sustainable tea production in producing developing countries
Tomáš Heller -
Fairtradové kakaové výrobky v České republice
Alice Pechová -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Vliv délky fermentace kakaových bobů na obsah biologicky aktivních látek a nutriční hodnoty čokoládové hmoty
Barbora Pažoutová