Fair trade a mezinárodní obchod s kakaem – Michaela Burdová
Michaela Burdová
Bakalářská práce
Fair trade a mezinárodní obchod s kakaem
Fair Trade and the International Cocoa Trade
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá hnutím fair trade a jeho postavením v mezinárodním obchodě. Cílem je tento alternativní způsob obchodování představit a zároveň posoudit jeho vhodnost jako formy rozvojové pomoci. Zhodnocení je provedeno na příkladu kakaového trhu,který je v současné době ohrožován negativními faktory, které vedou k odlivu pracovní síly. První kapitola představuje fair trade a jeho vývoj …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the fair trade movement and its position in the international trade. It aims to introduce this alternative way of trading and also to assess its suitability as a form of development aid. The evaluation is based on the example of cocoa market. This market is currently affected by a lot of negative factors, which lead to the outflow of labor force. The first chapter is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2014
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/57444
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2015
- Vedoucí: Tereza De Castro
- Oponent: Svitlana Musiyenko
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/57444
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Factors affecting meat consumption in developing countries over time
Mohammed Imran Nazir -
Biogas in developing countries and the SDGs: Comparative cross-fuel analysis for biogas and other cooking sources in Central Ghana
Fiifi Aggrey-Sey -
Potential of the Czech tea market to contribute to sustainable tea production in producing developing countries
Tomáš Heller -
Fairtradové kakaové výrobky v České republice
Alice Pechová -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Iva Ležáková -
Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
Hana Svobodová