Vývoj a ověření účinnosti a toxicity homogenních \nl{}katalyzátorů na bázi sloučenin cínu pro přípravu \nl{}potravinářských aditiv a obalů – Ing. Martina Líbalová
Ing. Martina Líbalová
Master's thesis
Vývoj a ověření účinnosti a toxicity homogenních \nl{}katalyzátorů na bázi sloučenin cínu pro přípravu \nl{}potravinářských aditiv a obalů
Homogeneous catalysts based on tin(IV) compounds : Development and toxicity characteristics; use as food additives and packing materials
Abstract:
Na základě synergie chromatografických metod a NMR spektroskopie byla vyvinuta metodika na hodnocení složení reakčních směsí, produktů a polymerů významných v potravinářském průmyslu a humánní medicíně. Byly připraveny čtyři sloučeniny potenciálně použitelné jako katalyzátory průmyslově významných reakcí (reesterifikace a ROP polymerace) na bázi triorganocíničitých a lithných koordinačních sloučenin …moreAbstract:
Based on the synergy of chromatographic and NMR spectroscopy methods the methodology for evaluation of the reaction mixtures, polymers and reactivity products composition, of important species in the food industry and human medicine, has been developed. Four compounds were prepared potentially being used as catalysts of industrially important reactions (transesterification processes and ROP polymerizations …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2012
- Supervisor: Ing. Václav Staněk, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LÍBALOVÁ, Martina. \textit{Vývoj a ověření účinnosti a toxicity homogenních $\backslash$nl$\{\}$katalyzátorů na bázi sloučenin cínu pro přípravu $\backslash$nl$\{\}$potravinářských aditiv a obalů}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/cbbfae/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Líbalová, Martina. Vývoj a ověření účinnosti a toxicity homogenních \nl{}katalyzátorů na bázi sloučenin cínu pro přípravu \nl{}potravinářských aditiv a obalů. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs