Lenka Halamčáková
Bachelor's thesis
Význam kakaa v ekonomice Pobřeží slonoviny
The importance of the cocoa on the economy of the Ivory Coast
Abstract:
Tématem bakalářské práce je význam kakaa pro ekonomiku Pobřeží slonoviny. Cílem je popsat kakao jako významný obchodní artikl a následně zhodnotit vnější i vnitřní faktory ovlivňující v posledních letech kakaový byznys v této zemi. První část je zaměřena na historii této komodity a geograficko-historickou situaci Pobřeží slonoviny -- hlavního světového producenta kakaa. Druhá část popisuje kakao jako …moreAbstract:
The topic of my bachelor thesis is the importance of the cocoa on the economy of the Ivory Coast. The goal of this paperwork is to describe the cocoa as an important trade commodity and then evaluate internal and external factors affecting the cocoa business in the last years. First part is focused on the history of this commodity and the geographical and historical situation in the Ivory Coast -- …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 11. 2010
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/26684
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2011
- Supervisor: Pavel Žamberský
- Reader: Tereza De Castro
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/26684
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Monetary policy of the Czech National Bank - Currency interventions against EURO and its impact on the Czech economy
Adam Hrubec -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Uplatnění výrobků pod značkou Fair trade cocoa
Monika ANTOŇŮ -
Analysis of Vertical Integration in Cocoa Sector in Ghana
Prince Assim -
The impact of post harvest loses on total production of cocoa in Ghana
Obed Asamoah -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
Hana Svobodová -
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Iva Ležáková