Význam kakaa v ekonomice Pobřeží slonoviny – Lenka Halamčáková
Lenka Halamčáková
Bakalářská práce
Význam kakaa v ekonomice Pobřeží slonoviny
The importance of the cocoa on the economy of the Ivory Coast
Anotace:
Tématem bakalářské práce je význam kakaa pro ekonomiku Pobřeží slonoviny. Cílem je popsat kakao jako významný obchodní artikl a následně zhodnotit vnější i vnitřní faktory ovlivňující v posledních letech kakaový byznys v této zemi. První část je zaměřena na historii této komodity a geograficko-historickou situaci Pobřeží slonoviny -- hlavního světového producenta kakaa. Druhá část popisuje kakao jako …víceAbstract:
The topic of my bachelor thesis is the importance of the cocoa on the economy of the Ivory Coast. The goal of this paperwork is to describe the cocoa as an important trade commodity and then evaluate internal and external factors affecting the cocoa business in the last years. First part is focused on the history of this commodity and the geographical and historical situation in the Ivory Coast -- …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 11. 2010
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/26684
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2011
- Vedoucí: Pavel Žamberský
- Oponent: Tereza De Castro
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/26684
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Monetary policy of the Czech National Bank - Currency interventions against EURO and its impact on the Czech economy
Adam Hrubec -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Uplatnění výrobků pod značkou Fair trade cocoa
Monika ANTOŇŮ -
Analysis of Vertical Integration in Cocoa Sector in Ghana
Prince Assim -
The impact of post harvest loses on total production of cocoa in Ghana
Obed Asamoah -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Iva Ležáková -
Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
Hana Svobodová