Bc. Barbora Bartuňková

Master's thesis

Ftaláty v mase při tepelné úpravě sous-vide

Phthalates in Meat at Sous-vide Thermal Treatment
Abstract:
Diplomová práce „Ftaláty v mase při tepelné úpravě sous-vide“ sleduje migraci ftalátů dibutyl ftalátu (DBP) a di-2-ethylhexyl ftalátu (DEHP) z obalů do vzorků mas, které byly tepelně opracovány metodou sous-vide. Bylo analyzováno 24 vzorků mas, a 24 vzorků obalového materiálu. Vzorky masa byly vakuově zabaleny do plastových obalů a tepelně upravovány při různých teplotách a dobách ohřevu (60 °C/4 hod …more
Abstract:
The thesis entitled “Phthalates in Meat at Sous-vide Thermal Treatment” monitors migration of such phthalates as dibutyl phthalate (DBP) and di-2-ethylhexyl phthalate (DEHP) from packages to samples of meat products that were thermally treated by using the sous-vide method. Altogether 24 meat samples and 24 samples of packaging materials were analysed. The meat samples were vacuum-packed in plastic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety