Spropitné: empirický výzkum chování zákazníků českých restaurací – Ing. Klára Kaplanová
Ing. Klára Kaplanová
Bakalářská práce
Spropitné: empirický výzkum chování zákazníků českých restaurací
Tipping: empirical research of Czech restaurant patrons' behavior
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje empirickému výzkumu chování zákazníků českých restaurací. Prostřednictvím dat získaných dotazníkovým šetřením ve třech brněnských restauracích zkoumá, jaké faktory mají vliv na výši spropitného a do jaké míry ho ovlivňují. Práce zahrnuje i přehled dostupné literatury a analýzu dat prostřednictvím popisných statistik a lineární regrese. Na závěr shrnuje zjištěné výsledky …víceAbstract:
This thesis focuses on empirical research of Czech restaurant patrons´ behavior. Using data acquired through questionnaires in three restaurants in Brno examines what factors affect the amount of the tip and how much influence gratuity. The work also includes an overview of the available literature and data analysis through descriptive statistics and linear regression. In conclusion summarizes the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/xap3f/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2015
- Vedoucí: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
- Oponent: M.A. Petr Bartoň
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Matematika / Ekonomie
Práce na příbuzné téma
-
Elektronická podpora výuky pravděpodobnosti a statistiky
Monika Kroupová -
Field experiment with tipping
Andrey Bortnik -
Proč lidé v ČR dávají spropitné
Monika Szalaiová