Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským – Bc. Lenka Kavanová
Bc. Lenka Kavanová
Diplomová práce
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Biologically Active Substances of Muesli Mixtures with Lichen
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na biologicky aktivní látky v müsli směsích. Zahrnuje rozbor surovinové skladby müsli směsí, popis lišejníku islandského a biologicky aktivních látek. V praktické části se zaměřuje na přípravu daných müsli směsí a stanovení vybraných biologicky aktivních látek a měření jejich antioxidační aktivity.Abstract:
This thesis aims at bioactive substances in muesli mixtures. It includes analysis of single ingredients of muesli mixtures, description of Icelandic moss and bioactive substances. In Practical part it focuses on preparation of given muesli mixtures, determination of chosen bioactive substances and measuring of their antioxidant activity.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kavanová, Lenka. Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Klára Němečková -
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Biologicky aktívne látky vybraného sortimentu jedlých kvetov
Daniel Kormančík -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková