Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským – Bc. Lenka Kavanová
Bc. Lenka Kavanová
Master's thesis
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Biologically Active Substances of Muesli Mixtures with Lichen
Abstract:
Diplomová práce se zaměřuje na biologicky aktivní látky v müsli směsích. Zahrnuje rozbor surovinové skladby müsli směsí, popis lišejníku islandského a biologicky aktivních látek. V praktické části se zaměřuje na přípravu daných müsli směsí a stanovení vybraných biologicky aktivních látek a měření jejich antioxidační aktivity.Abstract:
This thesis aims at bioactive substances in muesli mixtures. It includes analysis of single ingredients of muesli mixtures, description of Icelandic moss and bioactive substances. In Practical part it focuses on preparation of given muesli mixtures, determination of chosen bioactive substances and measuring of their antioxidant activity.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kavanová, Lenka. Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Klára Němečková -
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Biologicky aktívne látky vybraného sortimentu jedlých kvetov
Daniel Kormančík -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková