Vliv malolaktické fermentace na obsah oxidu siřičitého v bílých vínech – Jiří Holánek
Jiří Holánek
Bachelor's thesis
Vliv malolaktické fermentace na obsah oxidu siřičitého v bílých vínech
Influence of Malolactic fermentation on the content of sulfur dioxide in white wine
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá malolaktickou fermentací u bílých vín a jejím významem pro práci s SO2. Ukazuje na možnosti výroby dvou od základu rozdílných technologií.V první kapitole došlo k seznámení s malolaktickou fermentací u bílých vín. Popis biochemického procesu při kterém dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou za pomocí mléčných bakterií. Byly podrobně popsány faktory, které …moreAbstract:
This bachelor thesis deal with malolactic fermentation in white wines and its significance for working with SO2. The thesis show the possibility of producing two fundamentally different technologies.The first chapter was familiar with malolactic fermentation for white wines. Description biochemical process in which there is conversion of malic acid to lactic acid using lactic acid bacteria. We described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOLÁNEK, Jiří. \textit{Vliv malolaktické fermentace na obsah oxidu siřičitého v~bílých vínech}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/cch3xg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights