Vliv malolaktické fermentace na obsah oxidu siřičitého v bílých vínech – Jiří Holánek
Jiří Holánek
Bakalářská práce
Vliv malolaktické fermentace na obsah oxidu siřičitého v bílých vínech
Influence of Malolactic fermentation on the content of sulfur dioxide in white wine
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá malolaktickou fermentací u bílých vín a jejím významem pro práci s SO2. Ukazuje na možnosti výroby dvou od základu rozdílných technologií.V první kapitole došlo k seznámení s malolaktickou fermentací u bílých vín. Popis biochemického procesu při kterém dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou za pomocí mléčných bakterií. Byly podrobně popsány faktory, které …víceAbstract:
This bachelor thesis deal with malolactic fermentation in white wines and its significance for working with SO2. The thesis show the possibility of producing two fundamentally different technologies.The first chapter was familiar with malolactic fermentation for white wines. Description biochemical process in which there is conversion of malic acid to lactic acid using lactic acid bacteria. We described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva