Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií – Zlatica Strašková
Zlatica Strašková
Bachelor's thesis
Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií
Changes in the Taxonomy of Food-Important Bacteria
Abstract:
Bakalářská práce se věnuje změnám v taxonomii potravinářsky významných grampozitivních a gramnegativních bakterií. První část se zabývá charakteristikou, výskytem a rozdělením bakterií podle fyziologických vlastností. Dále je zpracována taxonomie bakterií, jejich zařazení do taxonomického systému a metody identifikace bakterií izolovaných z potravin. Třetí kapitola je věnována charakteristice bakterií …moreAbstract:
The bachelor{'}s thesis deals with changes in the taxonomy of gram-positive and gram-negative bacteria which are important in the food industry. The first part of the bachelor{'}s thesis deals with the characteristic, occurrence and distribution of bacteria according to physiological properties. In the next chapter is processed the taxonomy of bacteria, their inclusion to the taxonomic system and the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Strašková, Zlatica. Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií . Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Biotechnology and Applied Microbiology