Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií – Zlatica Strašková
Zlatica Strašková
Bakalářská práce
Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií
Changes in the Taxonomy of Food-Important Bacteria
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje změnám v taxonomii potravinářsky významných grampozitivních a gramnegativních bakterií. První část se zabývá charakteristikou, výskytem a rozdělením bakterií podle fyziologických vlastností. Dále je zpracována taxonomie bakterií, jejich zařazení do taxonomického systému a metody identifikace bakterií izolovaných z potravin. Třetí kapitola je věnována charakteristice bakterií …víceAbstract:
The bachelor{'}s thesis deals with changes in the taxonomy of gram-positive and gram-negative bacteria which are important in the food industry. The first part of the bachelor{'}s thesis deals with the characteristic, occurrence and distribution of bacteria according to physiological properties. In the next chapter is processed the taxonomy of bacteria, their inclusion to the taxonomic system and the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Strašková, Zlatica. Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií . Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie