Vlastnosti a fyziologické účinky kávy a kávovin na lidský organizmus – Tomáš Mrena
Tomáš Mrena
Bakalářská práce
Vlastnosti a fyziologické účinky kávy a kávovin na lidský organizmus
Anotace:
Bakalárska práca za zaoberá fyziologickým pôsobením kávy na ľudský organizmus. V teoretickej časti sa venuje všeobecnému opisu kávy ako takej, ďalej je sú vypísané rôzne druhy a odrody kávovníkov. Takisto sa teoretická časť venuje zberu a celkovej príprave kávových zŕn, obsiahnuté spracovanie bezkofeínovej kávy a rozdelenie kávy do jednotlivých druhov. V praktickej časti sa práca venuje fyziologickému …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the physiological effect of coffee on the human organism. In the theoretical part, it deals with a general description of coffee as such, followed by various types and varieties of coffee. The theoretical part also deals with the collection and general preparation of coffee beans, the processing of non-coffee beans and the distribution of coffee in individual species …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Archiv závěrečné práce je dostatečně naplněn.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bakalářský studijní program:
Gastronomie, hotelnictví a turismus
Práce na příbuzné téma
-
Účinek kofeinu a placebo kofeinu podaného v kávě a jeho vliv na výsledky testu pozornosti.
Barbora Hořáková -
Kofein jako riziko, nebo protektivní faktor?
Aneta HORKÁ -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva