Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu – Sabina Špičková
Sabina Špičková
Bachelor's thesis
Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu
Use of Palm Oil in the Food Industry
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím palmového oleje v potravinářském průmyslu. Nejdříve se zaměřuje na obecnou charakteristiku, výskyt a pěstování palmy olejné a na negativní dopady pěstování palmy olejné jak na ekologii, tak z pohledu sociálního. Dále je zde popsána technologie výroby, jednotlivé kroky získávání palmového a palmojádrového oleje a následně jeho využití. Dále se zaměřuje na obsahové …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the use of palm oil in the food industry. At first, I focused on the general characteristics, occurrence and cultivation of oil palm and on the negative effects of oil palm cultivation both on the ecology and from a social point of view. Furthermore, the production technology, the individual steps of palm and palm kernel oil production and the subsequent use are described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Magdalena Krejčíková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Mastné kyseliny a jejich potenciál snižovat produkci metanu u přežvýkavců
Jana Kovářová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Současné výzvy udržitelného rozvoje: Palma olejná z ekologického hlediska a využití palmového oleje v České republice.
Anna Hrubá -
Palmový olej jako kontroverzní indonéský fenomén: jeho cesta od pěstitele ke spotřebiteli
Karolína FALTUSOVÁ