Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ – Bc. Nina Úlehlová
Bc. Nina Úlehlová
Master's thesis
Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ
Degradation of Inulin During Storage of Fruit Baby Food
Abstract:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje vlákninu a inulin jako zdroj rozpustné vlákniny. Pozornost je věnována především jejich zdravotnímu účinku. V práci jsou dále popsány metody stanovení inulinu a charakterizována výroba ovocných kojeneckých výživ. Praktická část je zaměřena na stanovení inulinu ve vzorcích ovocných kojeneckých výživ s přídavkem inulinu. Byla sledována časová závislost degradace …moreAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis characterizes dietary fiber and inulin as a source of soluble fiber. Particular attention is paid to their health effects. This thesis also describes methods for the determination of inulin and characterizes the production of fruit baby food. The practical part is focused on the determination of inulin in samples of fruit baby food with added inulin. It was …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Úlehlová, Nina. Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production