Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech – Bc. Zuzana POSPÍŠILOVÁ
Bc. Zuzana POSPÍŠILOVÁ
Bachelor's thesis
Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech
Detection of spore-forming bacteria in the model sterilized foods
Abstract:
V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno …moreAbstract:
In the bachelor thesis there is monitored the presence of the microorganisms in the model samples of the sterilized processed cheese which were stored at different temperatures and in the samples of the sterilized meal ready-to-eat. This bachelor thesis is aimed at the determination of the spore-forming microorganisms which can survive the sterilize heat. The determinations were realized by the cultivation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2007
Identifier:
5421
Thesis defence
- Date of defence: 22. 6. 2007
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
POSPÍŠILOVÁ, Zuzana. \textit{Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2007. Available from: https://theses.cz/id/cgccby/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
POSPÍŠILOVÁ, Zuzana. Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 30. 05. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Vliv doby a teploty skladování na jakost sterilizovaných tavených sýrů
Lubomír ŠTĚPÁNEK -
\kur{Clostridium botulinum}
Kateřina Šestáková -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Výskyt bakterií rodu Bacillus v potravinách
Štěpánka Rozkovcová -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Metody detekce toxinů bakterie \kur{Bacillus cereus}
Natálie Komínková -
Detekce faktorů virulence u bakterií skupiny Bacillus cereus
Michaela Šebestová