Lenka KŘÁPKOVÁ
Bakalářská práce
Ječný kvasný chléb
Sour-dough Barley Bread
Anotace:
Téma bakalářské práce je výroba ječného kvasného chleba za použití fermentační technologie. Cílem bylo vytvořit vhodnou recepturu a stanovit technologický postup pro výrobu ječného kvasného chleba, který by byl pro zákazníky přijatelný svým složením a chutí. Jako rostlinný materiál byl použit bezpluchý ječmen KM 2084, který byl fermentován za pomocí bakterií mléčného a octového kvašení na kvas. Kvas …víceAbstract:
The theme of the thesis is the production of fermented barley bread using fermentation technology. The aim was to establish a suitable recipe and provide a technological process for the production of fermented barley bread, which would be interesting for the customers in its composition and taste. As the plant material was used naked barley KM 2084, which was fermented using bacteria, lactic and acetic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KŘÁPKOVÁ, Lenka. Ječný kvasný chléb. Kroměříž, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Magdalena Petrová -
Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva
Lucie Ďoubalová -
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Michala Sedláčková -
Aktivita pekařského kvasu
Daniela Šindelářová -
Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách
Lucie Žilková -
Reologické charakteristiky pokusných kvasů a těst z vybraných speciálních mouk a jejich směsí
Eliška Bělíková -
Vliv pšeničného kvasu na senzorické vlastnosti a trvanlivost pokusného pečiva
Anna Urešová -
Vliv přidaných sacharidů na kvalitu cereálního kvasu a kvasového chleba
Olga Stoklásková