Probiotické mikroorganismy v masné výrobě – Kateřina Zelinková
Kateřina Zelinková
Bachelor's thesis
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Probiotic microorganisms in meat products
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá masnými fermentovanými výrobky s plísní na povrchu. Účinky plísní na senzorické vlastnosti těchto výrobků a možnosti použití probiotických eukaryot, hlavně plísní, k jejich úpravě. Plísně používané na povrchovou úpravu salámů můžou vést k žádoucímu i nežádoucímu efektu. Do nežádoucích efektů patří růst nechtěných plísní a tvorba jejich toxických sekundárních metablitů …viacAbstract:
This bachelor thesis is about molded fermented meat products and the possibility to use the probiotic organisms on the surface of these products. The molds can form desirable and undesirable effects. One of the undesirable effect is the fact that the molds can form toxic second metabolites. The molds are used as a coverage on the fermented meat products to form specific sensory substances. Probiotics …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Michal Mihok, PhD.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Elementární analýza sýrů s bílou plísní na povrchu
Alžbeta Pavlechová -
Vliv přípravy vzorku na elektrochemické stanovení ergosterolu s využitím vybraných elektrod
Pavlína Strnadová
Názov
Vložil
Vložené
Práva