Nutriční a zdravotní aspekty konzumace tuků, včetně cholesterolu. – Linda Kaňoková
Linda Kaňoková
Bakalářská práce
Nutriční a zdravotní aspekty konzumace tuků, včetně cholesterolu.
Nutritional and health aspects of dietary fat consumption including cholesterol.
Anotace:
V této bakalářské práci jsem se zaměřila především na to, jakou roli hrají tuky a cholesterol ve výživě člověka. Nejdříve jsem se věnovala obecné charakteristice živinového složení potravin, tedy makronutrientům a mikronutrientům, a po přiblížení těchto důležitých složek jsem navázala na lipidy, kde jsem se již podrobněji věnovala jejich nejvíce zastoupené části v potravě, kterou tvoří tuky. U tuků …víceAbstract:
In this bachelor thesis I mainly focused on the role of fats and oils along with cholesterol in human nutrition. At first I described nutrient composition of food, thus macronutrients and micronutrients and after describing those major food components I followed by describing lipids, where I predominantly focused on their most abundant part in food which consists of fats and oils. In this part I specified …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva