Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení – Bc. Eva Burianová
Bc. Eva Burianová
Master's thesis
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Production of fruit-flavored beers and their sensory evaluation
Abstract:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda …moreAbstract:
The theoretical part is focused on the description of the raw materials that are necessary for the production of beer with a fruit component. The beer production technology is outlined. Breweries and microbreweries that offer fruit beer in their portfolio are also mapped in the literature research. The practical part was focused on the production of fruit beer, when a beer containing basic ingredients …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2023
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Ivo Hartman, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Porovnání kvality piva z minipivovarů
Patrik Boudný -
Posouzení kvality piva v minipivovarech
Tereza JIRÁKOVÁ -
Posouzení kvality piva v minipivovarech
Tereza JIRÁKOVÁ -
Vývoj českého pivního trhu se zaměřením na minipivovary
Vykoukalová Vykoukalová -
Porovnání kvality piva z minipivovarů
Patrik Boudný -
Optimalizace výroby piva v minipivovaru
Ales Paik -
Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů
Eva Burianová -
Vliv technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva
Markéta Pohlová