Bc. Eva Burianová

Master's thesis

Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení

Production of fruit-flavored beers and their sensory evaluation
Abstract:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda …more
Abstract:
The theoretical part is focused on the description of the raw materials that are necessary for the production of beer with a fruit component. The beer production technology is outlined. Breweries and microbreweries that offer fruit beer in their portfolio are also mapped in the literature research. The practical part was focused on the production of fruit beer, when a beer containing basic ingredients …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 5. 2023
  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Reader: Ivo Hartman, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety