Bc. Eva Burianová

Master's thesis

Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení

Production of fruit-flavored beers and their sensory evaluation
Anotácia:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda …viac
Abstract:
The theoretical part is focused on the description of the raw materials that are necessary for the production of beer with a fruit component. The beer production technology is outlined. Breweries and microbreweries that offer fruit beer in their portfolio are also mapped in the literature research. The practical part was focused on the production of fruit beer, when a beer containing basic ingredients …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Ivo Hartman, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety