Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení – Bc. Eva Burianová
Bc. Eva Burianová
Master's thesis
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Production of fruit-flavored beers and their sensory evaluation
Anotácia:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda …viacAbstract:
The theoretical part is focused on the description of the raw materials that are necessary for the production of beer with a fruit component. The beer production technology is outlined. Breweries and microbreweries that offer fruit beer in their portfolio are also mapped in the literature research. The practical part was focused on the production of fruit beer, when a beer containing basic ingredients …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Ivo Hartman, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání kvality piva z minipivovarů
Patrik Boudný -
Vývoj českého pivního trhu se zaměřením na minipivovary
Vykoukalová Vykoukalová -
Porovnání kvality piva z minipivovarů
Patrik Boudný -
Optimalizace výroby piva v minipivovaru
Ales Paik -
Hodnocení dodavatelů z pohledu dodávané kvality piva
Filip Stehlík -
Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů
Eva Burianová -
Posouzení kvality piva v minipivovarech
Tereza JIRÁKOVÁ -
Výroba nealkoholického piva v minipivovarech
David Doubek