Bc. Ludmila Košarišťanová

Master's thesis

Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj

Significant microorganisms and their dynamics during storage of curd and selected products from it
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologií tvarohu a vybraných tvarohových výrobků. Popisuje mikrobiologickou kvalitu tvarohu a tvarohových výrobků, jejich nežádoucí kontaminaci mikroorganismy. Ke kontaminaci dochází nejčastěji během výroby. Nejběžněj-šími kontaminujícími mikroorganismy jsou gramnegativní bakterie, kvasinky a plísně. Definuje jejich negativní vliv na jakost tvarohu a tvarohových výrobků …more
Abstract:
This thesis deals with mikrobiology of curd and selected curd products. It describes the microbiological quality and curd products, their unwanted contamination by micro-organisms. Contamination occurs most often during production. The most common con-taminating microorganisms are gram – negative bacteria, yeats and fungi. It defines their negative impact on the quality of curd and curd products. It …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.