Bc. Ludmila Košarišťanová

Diplomová práce

Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj

Significant microorganisms and their dynamics during storage of curd and selected products from it
Anotace:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologií tvarohu a vybraných tvarohových výrobků. Popisuje mikrobiologickou kvalitu tvarohu a tvarohových výrobků, jejich nežádoucí kontaminaci mikroorganismy. Ke kontaminaci dochází nejčastěji během výroby. Nejběžněj-šími kontaminujícími mikroorganismy jsou gramnegativní bakterie, kvasinky a plísně. Definuje jejich negativní vliv na jakost tvarohu a tvarohových výrobků …více
Abstract:
This thesis deals with mikrobiology of curd and selected curd products. It describes the microbiological quality and curd products, their unwanted contamination by micro-organisms. Contamination occurs most often during production. The most common con-taminating microorganisms are gram – negative bacteria, yeats and fungi. It defines their negative impact on the quality of curd and curd products. It …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.