Michaela PAVELKOVÁ
Bachelor's thesis
Obohacování stravy potravinovými doplňky
The Enrichment of Food by Food Supplements
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo získat přehled o látkách, které obohacují stravu. V teoretické části jsou popsány základní živiny, vitamíny a minerální látky, které jsou obsaženy v doplňcích stravy. Dále se práce věnuje problematice legislativních předpisů, označování a uvádění doplňků na trh. V praktické části byl vytvořen a vyhodnocen dotazník. Získané data představují informaci o užívání doplňků …moreAbstract:
The object of this bachelor´s thesis is an overview of the substances that enrich the diet. The theoretical part of this thesis describes the essential nutrients, vitamins and minerals which are contained in food supplements. It also works on problems of legislative regulations, labeled and placed on the market. In the practical part, the questionnaire was developed and evaluated. The obtained data …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PAVELKOVÁ, Michaela. Obohacování stravy potravinovými doplňky. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Doplňky stravy během pandemie corona -19
Kateřina Váchová -
Vitamíny v doplňcích stravy doporučovaných při alternativních způsobech výživy.
Alžběta Ludínová -
Význam doplňků stravy s vitamínem D pro správné funkce imunitního systému
Jan Svoboda -
Význam vitamínů v lidské výživě a vitamíny rozpustné v tucích ve formě doplňků stravy
Barbora Včelíková -
Výživa při jednotlivých sportovních odvětvích - výživa ve fitness
Roman Neveselý -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa a pohyb u dětí školního věku
Nikol HNÁTOVÁ -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ