TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ – Eva ŠPIČKOVÁ
Eva ŠPIČKOVÁ
Bakalářská práce
TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ
The Industry of Olomouc Curd Cheese in Olomouc Region in the 19th and 20th Century
Anotace:
Práce se zabývá historií olomouckého tvarůžku jakožto významnou součástí potravinářského průmyslu na Olomoucku. Vedle tvarůžkářství jsou zohledněny i sladovnictví a čokoládovnictví. Popisuje největší výrobce od konce 19. století do třicátých let 20. století. Větší důraz je kladen na profily tvarůžkářů a jejich veřejné působení v obci. Práce věnuje kapitolu rovněž tvarůžkům v současné době.Abstract:
The thesis deals with the history of "Olomoucké tvarůžky" (Olomouc curd cheese), as an important part of food processing in Olomouc region. The thesis takes into account malt and chocolate production as well. It describes the biggest producers of "Olomoucké tvarůžky" from an end of the 19th century till the thirties of the 20th century. It gives an emphasis on profiles of enterprisers and their public …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ivan Puš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPIČKOVÁ, Eva. \textit{TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ}. Online. Bakalářská práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/cntlzm/.
Jak správně citovat práci
ŠPIČKOVÁ, Eva. TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ . Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Humanitní studia / Anglická filologie - Historie
Práce na příbuzné téma
-
Rodinné podnikání na příkladu konkrétního podniku
Monika Krupková -
Rodinné podnikání
Nikola Hofmanová -
Historie dvou rodinných hotelů z hlediska jejich současné úspěšnosti (minimálně 20 let provozu)
Veronika Plšková -
Rodinné podnikání v maloobchodě
Tereza HRBÁČKOVÁ -
Rodinné podnikání
Natálie Zahutová -
Historie, vývoj a současnost rodinného podnikání v České republice
Nela VAŠÁKOVÁ -
Rodinné podnikání firmy Rumlatelier
René Ruml -
Rodinné podnikání - silné a slabé stránky
Karolína Kovaříková
Název
Vložil
Vloženo
Práva