Eva ŠPIČKOVÁ

Bakalářská práce

TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ

The Industry of Olomouc Curd Cheese in Olomouc Region in the 19th and 20th Century
Anotace:
Práce se zabývá historií olomouckého tvarůžku jakožto významnou součástí potravinářského průmyslu na Olomoucku. Vedle tvarůžkářství jsou zohledněny i sladovnictví a čokoládovnictví. Popisuje největší výrobce od konce 19. století do třicátých let 20. století. Větší důraz je kladen na profily tvarůžkářů a jejich veřejné působení v obci. Práce věnuje kapitolu rovněž tvarůžkům v současné době.
Abstract:
The thesis deals with the history of "Olomoucké tvarůžky" (Olomouc curd cheese), as an important part of food processing in Olomouc region. The thesis takes into account malt and chocolate production as well. It describes the biggest producers of "Olomoucké tvarůžky" from an end of the 19th century till the thirties of the 20th century. It gives an emphasis on profiles of enterprisers and their public …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Ivan Puš, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠPIČKOVÁ, Eva. TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ . Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Humanitní studia / Anglická filologie - Historie

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses cntlzm cntlzm/2
3. 5. 2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.