Vady drůbežího masa - příčiny a možnosti detekce – Věra Patková
Věra Patková
Bakalářská práce
Vady drůbežího masa - příčiny a možnosti detekce
Causes and detection of poultry meat defects
Anotace:
Tato bakalářské práce měla zaměření na vady drůbežího masa. Cílem bylo sepsat literární přehled o moderních vadách drůbežího masa, jejich příčinách, vztahu ke kvalitě masa a možnostech jejich detekce. Desítky let se šlechtila masná drůbež na vyšší masnou užitkovost, aniž by se vědělo, jakým komplikacím bude v dnešní době docházet u prsního svalstva brojlerových kuřat. Objevily se moderní vady postihující …víceAbstract:
The aim of the bachelor's thesis was to study the literature and to develop a literary research on the topic of modern poultry meat defects, their causes, their relationship to meat quality and the possibilities of their detection. For decades, meat poultry have been bred for higher meat yields without knowing what complications would occur in the breast muscle of broiler chickens today. Modern defects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Darina Chodová, Ph.D.
- Oponent: Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PATKOVÁ, Věra. \textit{Vady drůbežího masa - příčiny a možnosti detekce}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/coqmjh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vlivy působící na jakost masa.
Michaela Trojanová -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Pokrok v omezování jakostních odchylek vepřového masa
Lucie Mitlenerová -
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Michaela Myšková -
Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa
Karolína Trčková -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Vliv etiky chovu na kvalitu hovězího masa
Adriana Hofmanová -
Jakostní charakteristiky hovězího výsekového masa a jeho kulinární upotřebení
Klaudie Karafiátová
Název
Vložil
Vloženo
Práva