Mgr. Veronika Ondruchová
Master's thesis
Dvojí kvalita potravin
Dual Quality of Foodstuff
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o problematice dvojí kvality zboží, a to zejména ve světle novely směrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/29/ES, o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům na vnitřním trhu. Stěžejním obsahem je podrobný rozbor problematických částí nově přidaného článku této směrnice, který dvojí kvalitu zakazuje, včetně výkladu výjimek (oprávněných a objektivních faktorů …moreAbstract:
This thesis deals with the issue of Dual Quality of Goods, especially in the light of the amendment of the Directive 2005/29/EC of the European Parliament and Council, concerning unfair business-to-consumer commercial practices in the internal market. The core content is a detailed analysis of problematic parts of the newly added point in the article of this Directive, which prohibits dual quality …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 4. 2020
Identifier:
https://is.muni.cz/th/be2uu/
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2020
- Supervisor: doc. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
- Reader: doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Právnická fakultaMasaryk University
Faculty of LawMaster programme / field:
Law and Legal Science / Law
Theses on a related topic
-
Zákon o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských produktů a jejím zneužití a jeho aplikace v obchodní praxi v České republice
Radek Mlích -
Dopady novelizace zákona č. 395/2009 Sb. na dodavatelsko-odběratelské vztahy v České republice
Radek Mlích -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Zákaz dvojí kvality potravin
Barbora Šindelářová -
Právní aspekty dvojí kvality potravin
Andrea Prouzová -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Zákaz dvojí kvality potravin
Barbora Šindelářová -
Food Quality Management
Jan Wegmann