Mgr. Veronika Ondruchová
Master's thesis
Dvojí kvalita potravin
Dual Quality of Foodstuff
Anotácia:
Tato diplomová práce pojednává o problematice dvojí kvality zboží, a to zejména ve světle novely směrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/29/ES, o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům na vnitřním trhu. Stěžejním obsahem je podrobný rozbor problematických částí nově přidaného článku této směrnice, který dvojí kvalitu zakazuje, včetně výkladu výjimek (oprávněných a objektivních faktorů …viacAbstract:
This thesis deals with the issue of Dual Quality of Goods, especially in the light of the amendment of the Directive 2005/29/EC of the European Parliament and Council, concerning unfair business-to-consumer commercial practices in the internal market. The core content is a detailed analysis of problematic parts of the newly added point in the article of this Directive, which prohibits dual quality …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2020
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/be2uu/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2020
- Vedúci: doc. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
- Oponent: doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Právnická fakultaMasaryk University
Faculty of LawMaster programme / odbor:
Law and Legal Science / Law
Práce na příbuzné téma
-
Zákon o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských produktů a jejím zneužití a jeho aplikace v obchodní praxi v České republice
Radek Mlích -
Dopady novelizace zákona č. 395/2009 Sb. na dodavatelsko-odběratelské vztahy v České republice
Radek Mlích -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Zákaz dvojí kvality potravin
Barbora Šindelářová -
Právní aspekty dvojí kvality potravin
Andrea Prouzová -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Zákaz dvojí kvality potravin
Barbora Šindelářová -
Food Quality Management
Jan Wegmann